Ulaşım Koşulları

Runkara’ya Ulaşım Nasıl Olur?

Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti 1923 senesinden beri Ankara’dır. Cumhuriyetin ilanından önce Eski Taş Çağı’ndan başlayıp Hattileri, Hititleri, Frigleri, Lidyalıları, Ahamenişleri (Persler), Makedonyalıları, Galatları (Keltler), Romalıları, Selçukluları ve Osmanlıları ağırlamış, Batı ve Doğu medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Geçmişte, Galatlar'ın bir boyu olan Tektosaglara ve sonrasında Friglere de başkent olmuştur.Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alarak 6 milyona yakın nüfusu ile İstanbul’dan sonra ikinci en kalabalık şehir olma niteliğini taşımaktadır. Çevresinde Eskişehir, Bolu, Çankırı, Kırşehir, Konya, Kırıkkale ve Aksaray illeri bulunmaktadır. Ankara, hem coğrafi olarak hem de siyasi olarak Türkiye’de önemli bir konumdadır.

Yarışların ve EXPO’nun gerçekleşeceği konum ise Söğütözü’dür. Ankara’nın Çankaya ilçesinde; yarışa en uygun olan bölgesindedir. Söğütözü, Eskişehir Yolu üzerinden Atatürk Orman Çiftliği arazisinin konumuna kadar cadde boyunca konumlanan semtin adıdır. Söğütözü lokasyonunun tercih edilmesinde ana sebepler vardır. Koşu parkuruna uygun genişlik, yarışlarda insanların daha rahat hareket etmesini sağlamaktadır. Konuma kolay erişim ve ulaşılabilir olması sayesinde hem araçlarla hem de toplu taşımalarla katılımcılar rahatlıkla lokasyona gelebilmektedir. Sağlık kurumlarına yakın olduğu için katılımcıların herhangi bir sorununda erişimi oldukça kolaydır. Söğütözü, finans bölgede bulunması ile finansal hizmet sağlayıcılar katılımcılara kolaylık sağlamaktadır. Bölgenin eğimi az ve koşuya uygun rota olması ile yarışlarda rahat koşuyu katılımcılara sunmaktadır. Bölgeye araçlarla giriş için park olanağı ve toplu taşımaların kolaylığı katılımcılara en rahat ortamı sağlamaktadır. M1-M2-M3 metro hattı ile Kızılay-Çayyolu metrosu ile Söğütözü durağında inerek 5 dakikalık bir yürüyüşle Congresium Ankara'ya ulaşılmaktadır. Çankaya üzerinden Söğütözü’ne gelmek için 145, 154, 185, 183, 186, 187 numaralı otobüsler ile Kızılay’a gelerek buradan tekrar Kızılay-Çayyolu metrosu ile Söğütözü durağında inilmesi gerekmektedir. Abidinpaşa, Mamak, Akdere taraflarından 339 numaralı otobüs ile Başyazıcıoğlu Camii durağında inildiğinde EXPO ve yarış alanına ulaşılmaktadır. AŞTİ Ankaray durağından 339 veya 479 numaralı otobüse binildiğinde Başyazıcıoğlu Camii durağından alana ulaşılabilmektedir.

Yarı maratonlar Türkiye’de gelişirken özellikle Ankara’da önemli bir rol oynamaktadır. Ankara; tarihi, sembolleri ve coğrafyası ile etkinliklerin ve yarışların yapıldığı önde gelen şehirlerden biridir. Ulaşım kolaylıkları, erişilebilirlik, sağlık kurumlarına yakınlık, finans bölgesi, EXPO’nun yapılacağı Congresium ve bölgenin yarış için uygun oluşu ile Söğütözü tercih edilmektedir.

 

Geri Sayım Başladı

0
GÜN
:
0
SAAT
:
0
DAKİKA
:
0
SANİYE